Kroppsterapi

Kroppsterapi

Kroppsterapi är en fysisk behandling som behandlar kropp och psyke som en helhet. Det är en sammansättning av tekniker såsom massage, akupressur, zonterapi och samtalsterapi.

Kroppsterapi på Bodywork

Det börjar med ett samtal och en djupgående massage

Ont i kroppen kan vara ett resultat av många olika faktorer som till exempel en direkt skada som en stukning eller en gammal muskelslitning som sitter i sedan många år tillbaka.
Ont i kroppen kan även orsakas av psykiska spänningar eller besvär som gör det svårare att klara av enkla vardagsuppgifter.

Kroppsterapi för alla typer av besvär

Kan detta hjälpa mig? En fråga som ofta ställs och det korta enkla svaret är JA.
Utbrändhet, depression, sömnbesvär, ångest, smärtor, ryggont, nackspärr eller en idrottsskada – kroppsterapi är för alla typer av åkommor.
Till skillnad från exempelvis kognitiva terapiformer som primärt fokuserar på den mentala delen av en åkomma arbetar vi i kroppsterapin utifrån den fysiska delen av det psykiska tillståndet och stärker sammanhanget mellan kropp och sinne.

I kroppsterapin arbetar vi med det som sker fysiskt i kroppen när du har det psykiskt dåligt.
Vi ser kroppen som en stor enhet där både psyke och fysik måste arbeta sömlöst för att du ska må bra.
Har du till exempel ont i nacken kan det bero på att du spänner käken. Spänner du käken kan det bero på att något besvärar dig och gör dig arg.
På behandlingen börjar vi med att lossna spänningarna i nacken genom en djupgående massage, vi pratar om varför du spänner käken och på så sätt kan vi komma åt grundproblemet.

Kroppsterapi mot både fysiska och psykiska besvär

Kroppsterapi mot diskbråck eller en ond rygg

Med samtal och djupgående massage kan vi tillsammans komma åt besvären i ryggen, vi löser upp svåra spänningar och knutor. Med regelbundna behandlingar blir det lättare att leva och hantera sitt diskbråck.
Vi ger inte bara en symtombehandling, dvs. punkten där du har ont. Vi ser kroppen som en enhet och lossnar spänningarna där de finns. Det ger långvariga resultat i form av en mer avslappnad kropp och därav en smärtfri rygg.

Läs om ett konkret exempel på någon som gick från smärtstillande till att kunna leva ett liv med diskbråck. 

Kroppsterapi som rehabilitering – Fysiskt och psykiskt.

Om du ska återhämta dig från en skada eller en längre tids sjukdom kan kroppsterapin hjälpa dig att hitta tillbaka till din kropp och hjälpa dig att lita på den igen.
Vi kan ge dig tips på övningar som du enkelt kan göra hemma när det gäller återhämtning från exempelvis idrottsskador.

För att dämpa ångest eller utmattning använder vi samtalet för att komma åt grundproblemet. Du får även med dig olika verktyg för att kunna hantera och komma över dina besvär.

Måste jag prata?

Vi kan åtminstone hälsa på varandra.
Vi använder samtalet som en stor del av behandlingen. Alla behandlingar är dock varierande och klienterna olika; ibland pratar vi mycket och ibland pratar vi lite.

Marie Sol Sandberg - Kroppsterapeut och ägare av kliniken Bodywork i Malmö
Krister Lindgren - Kroppsterapeut och behandlare på kliniken Bodywork i Malmö

Marie Sol och Krister

Vårt önskemål är att Bodywork blir en trygg oas för dig där du blir både sedd och hörd.

Får du Bodyworks nyhetsbrev?

Är du inte anmäld till nyhetsbrevet kan du enkelt göra det här. 
Fyll i dina uppgifter så missar du inga nyheter från Bodywork.