Exempel på vad vi kan behandla med kroppsterapi:

Kroppsterapi kan användas för att behandla en rad olika tillstånd och besvär, både fysiska och psykiska. Några exempel på problem som kan lindras genom kroppsterapi inkluderar:

 • Kroppsliga besvär: Behandla smärtsamma tillstånd som nackspärr, spänningshuvudvärk, samt led- och muskelsmärta.
 • Psykiska besvär: Använd kroppsterapi för att hantera stress och ångest, främja avslappning och balansera ditt sinne.
 • Emotionella utmaningar: Kroppsterapi kan hjälpa dig att bearbeta trauma, sorg och depression genom att arbeta med både kroppsliga och känslomässiga aspekter.
 • Sportskador: Återhämta dig från sportrelaterade skador som sträckningar, bristningar och stukningar genom att använda kroppsterapi som en del av din rehabiliteringsprocess.

Oavsett dina specifika behov kan kroppsterapi bidra till att förbättra ditt välbefinnande och främja en känsla av balans och harmoni i ditt liv.

Vi rekommenderar att du bokar ett första besök på 1,5 timme för att få en grundlig konsultation och behandling. Detta ger oss tillräckligt med tid för att förstå dina behov och anpassa behandlingen efter dina specifika förutsättningar.

“Kroppsterapin tar mig på en inre resa i en mental och fysisk bergodalbana…”

Johan Hessedahl

Vad är kroppsterapi?

Kroppsterapi är en holistisk behandlingsmetod som syftar till att främja välmående genom att arbeta med både kroppsliga och psykiska aspekter. Genom att kombinera tekniker från olika terapier, såsom samtal, andningsteknik, stabilisering av nervsystemet, pulsering, massage, akupressur, organmassage, zonterapi och ledjustering, strävar kroppsterapin efter att lösa upp spänningar i muskler och leder samt att behandla känslor och obalanser i psyket.

Det är viktigt att förstå att fysiska spänningar, blockeringar och smärtor ofta hänger samman med någon form av psykisk obalans. Därför fokuserar kroppsterapi inte enbart på kroppen eller psyket, utan ser dem som en helhet istället för som två separata system. Genom att behandla både kroppen och sinnet kan kroppsterapi hjälpa till att återställa balansen och främja en känsla av välbefinnande och harmoni.

 • Samtal – Vi hjälper dig att uttrycka och förstå dina känslor och upplevelser.
 • Andningsteknik – Vi lär ut tekniker för att förbättra andningen och reducera stress.
 • Stabilisering av nervsystemet – Vi arbetar med att återställa balansen i ditt nervsystem.
 • Pulsering – Vi använder oss av pulserande rörelser för att stimulera cirkulation och energiflöde.
 • Massage – Vi utför massage för att lösa upp spänningar och öka rörligheten i musklerna.
 • Akupressur – Vi applicerar tryck på specifika punkter för att frigöra blockeringar och stimulera kroppens naturliga läkningsprocess.
 • Organmassage – Vi masserar organen för att förbättra funktionen och stödja kroppens inre balans.
 • Zonterapi – Vi behandlar reflexpunkter på fötterna för att påverka och balansera hela kroppen.
 • Ledjustering – Vi utför justeringar för att återställa rörlighet och korrekt funktion i lederna.

Kroppsterapi har varit en populär behandlingsform i Danmark i över 20 år, och har nyligen börjat få uppmärksamhet i Sverige. Bodywork är en av de ledande klinikerna i Sverige på denna form av behandling.

Vi rekommenderar att du bokar ett första besök på 1,5 timme för att få en grundlig konsultation och behandling. Detta ger oss tillräckligt med tid för att förstå dina behov och anpassa behandlingen efter dina specifika förutsättningar. Tveka inte att kontakta oss för att boka en tid eller om du har några frågor om hur kroppsterapi kan gynna dig.

Hur går en kroppsterapi-behandling till?

En kroppsterapi-session på Bodywork anpassas individuellt för att möta dina unika behov och förutsättningar. Vid ditt första besök inleder vi med ett samtal för att förstå vad du söker hjälp med och identifiera eventuella problemområden. Därefter får du en omfattande massage som syftar till att lindra spänningar och blockeringar som kan påverka ditt välmående.

Under behandlingen utforskar vi tillsammans de underliggande orsakerna till dina besvär och väljer de mest lämpliga teknikerna för din situation. På Bodywork finns inget standardiserat tillvägagångssätt; varje behandling utformas med omsorg och hänsyn till dina specifika behov och förväntningar.

Marie Ssol Sandberg - Bodywork Malmö

Marie Sol Sandberg
Certifierad kroppsterapeut

Läs mer om Marie Sol

Kvalitetssäkrad terapeut friskvårdsförbundet Bodywork Marie Sol

Inför ditt besök på Bodywork

Kläder
Behandlingen sker i underkläder. Under tiden ligger du under en filt för att inte bli kall.

Sjukdomssymptom
Vid förkylningssymptom avråder vi våra klienter från att besöka oss. Kontakta oss så hittar vi en ny tid för din behandling.

Kontakta Marie Sol
Kontakta mig om du har några frågor.
Du når mig på mariesol@bodywork.nu eller på 0709 19 83 99