LIFE Therapy®

Under behandlingen sätts kroppen i djup avslappning, vilket gör att vi tillsammans lättare kan komma i kontakt med det som kan ligga gömt, både fysiskt och emotionellt. Detta gör det möjligt för kroppen att starta sin självläkning.
Behandlingen inkluderar terapeutiska och manuella metoder för att medvetandegöra och förändra destruktiva mentala mönster och låsningar. När flödet i kroppen och i energifältet samarbetar startar en naturlig läkeprocess.

LIFE Therapy® är en behandlingsform som behandlar:

  • Kroppen​
  • Energikroppen
  • Nervsystemet
  • Mentala mönster

Energikroppen, Kraniosakral terapi och Vagusnerven

Genom sömn, mat, kärlek, beröring, träning, goda relationer m.m. drivs vår fysiska och spirituella kropp. Hur länge den energin stannar kvar är individuellt och om energin försvinner alltför fort använder vi antagligen mer än vi kan fylla på själva. Om energikroppen läcker kan det vara svårt att få energin att räcka till. Stress påverkar energikroppen negativt och den kan komma ur många olika tillstånd som sjukdom, långvarig påfrestning på arbetsplats eller i relationer, olyckor, skilsmässa, att mista sitt jobb o.s.v. Blir man mer medveten om vilken sorts energi man både drar till sig och slösar med och hur man kan balansera sin egen energi bättre, minskar stressen i kroppen.

För behandling av nervsystemet använder man sig av kraniosakral terapi, en behandlingsform som grundar sig i osteopati. En frisk kropp har s.k. mikrorörelser i vävnaderna. I en kropp som drabbats av ohälsa begränsas dessa mikrorörelser. Ohälsan kan visa sig genom kroppsliga symptom såsom spänningar i muskler, värk, inflammationer och/eller överbelastade organ. Vid en behandling assisteras kroppen att återgå till sina naturliga ursprungsrörelser, vilket hjälper den får bättre förutsättningar att kunna självläka. Detta kan visa sig i klienten genom en känsla av lugn, stabilare sömn och lägre stressnivå efter behandlingen. Just att sänka stressnivåerna är en av de viktigaste läkningsfaktorerna.

Vagusnerven kontrollerar bl.a. avslappning, vila och återhämtning. Nerven lämnar kraniet genom två små hål och fortsätter ner genom ryggraden. Om första nackkotan (C1), Atlas, inte ligger rätt klämmer denna vagusnerven. Motoriska grenar av vagus styr muskler i gommen, svalget och struphuvudet. Den stimulerar hjärtats pulsslag och andningsrytmen, bronkerna och lungorna samt hela matsmältningskanalen. Några få millimeters vridning av Atlaskotan (C1) kan påverka hela kroppen negativt. Genom en behandling med kraniosakral terapi kan denna vridning korrigeras och därmed hjälpa kroppen till vidare läkning och vila.

Efter en LIFE behandling, när kroppen kommit ned i varv upplever klienten djup fysisk och psykisk vila. Då minns vi hur det egentligen bör vara och kan därmed också börja söka oss tillbaka till ett mjukare läge av avslappnad närvaro.

Jessica Rudin Life Therapy på Bodywork

Behandlingen utförs i olika steg:

  • Grundbehandling
  • Anamnes
  • Syntesbehandling​
  • Uppföljningssamtal
  • Återbesök

LIFE Therapy® passar dig som känner till eller är intresserad av Kraniosakralterapi, Kroppsterapi, Osteopati, Healing, Reiki Healing eller andra alternativa behandlingar.

Anamnes:

Ett telefonsamtal på ca. 30 minuter 3-7 dagar innan vi träffas fysiskt. Här går vi igenom din aktuella status, din medicinska hälsa och pratar allmänt om hur du mår psykiskt och fysiskt.
Utifrån samtalet kan vi sedan fokusera på nästa steg och vad vi ska inrikta oss på under behandlingen.

Syntesbehandling:

Behandlingen utförs på kliniken och tar ca. 2 timmar. Du kommer att ligga på rygg på en massagebänk och vara fullt påklädd. Kom gärna i bekväma kläder. Vi går igenom kroppen, energikroppen, nervsystemet och mentala mönster via bl.a. lätta tryck på olika punkter.
Trycken gör att du kommer in i en djup avslappning och aktiverar det kraniosakrala flödet, vilket påbörjar en läkningsprocess. Hur man upplever behandlingen är individuellt – vissa sover längre stunder, känslor kan komma upp och även fysisk och/eller emotionell smärta kan förekomma. Behandlingen är en ”omstart” av systemet och en början på en läkningsprocess som pågår även utanför behandlingsrummet.

Uppföljningssamtal:

Ett samtal där vi går igenom hur du mått sedan vi sågs och hur vi eventuellt går vidare i ett återbesök.

Återbesök:

Om du är intresserad av att komma på fler och uppföljande behandlingar för att stötta din kropp i sin vidare läkning kan ett återbesök bokas in.

Jessica Rudin
Certifierad LIFE Therapy® terapeut och meditationslärare

Läs mer om Jessica

Inför ditt besök på Bodywork och Good Lava

Kläder
Kom gärna i bekväma kläder så du kan känna dig avslappnad under behandlingen.

Covid-19
Bodywork har öppet som vanligt och följer rådande riktlinjer och restriktioner.
Alla behandlingar nära ansiktet utförs med munskydd på behandlaren.
Vid förkylningssymptom avråder vi våra klienter från att besöka oss. Kontakta oss så hittar vi en ny tid för din behandling.

Kontakta Jessica
Kontakta mig om du har några frågor.
Du når mig på jessica@bodywork.nu eller på 0709 26 20 66