Motiverande samtal (MI)

Hjälp att ändra ditt beteende och att komma till förändring.

För dig som:

  • Vill ha hjälp att komma ur ett beteende som inte gagnar dig
  • Är redo att ta nästa steg framåt och önskar stöd att ta bättre beslut för dig
  • Står inför eller mitt i en förändring

Motiverande samtal, eller Motivational interviewing (MI) som det också heter, är en metod där du får hjälp till beteendeförändring och att skapa en förändrad livsstil genom samtal. Kommunikationsformen är inte fördömande, moraliserande eller nedbrytande. Man försöker istället göra klienten mer medveten om problem som kan uppstå och vilka konsekvenser och risker som beteendet för med sig och motivera klienten att ta sig vidare mot förändring. Behandlaren hjälper dig att skapa nya tankebanor runt ditt rådande beteende för att slutligen se nya möjligheter som du kan vinna på förändring.

Motiverande samtal utformades ursprungligen av psykologerna William R. Miller och Stephen Rollnick. Skillnaden mellan traditionell rådgivning och motiverande samtal är att i motiverande samtal är behandlaren mer som en vägledare än en rådgivare. Behandlaren hjälper klienten att själv komma fram till hur denne ska agera, istället för att säga åt klienten vad denne bör göra.

MI kan även användas som stöd vid annan behandling eller som enda behandlingsmetod för livsstilsförändringar. Metoden kan användas för exempelvis rådgivning om stress, sömn, träning, beroendeproblematik m.m. Motiverande samtal används idag även inom beroendevården, socialtjänsten, skolan, ungdomsmottagningar m.m.

Det handlar om att visa man tror på att personen har ett värde även om den är i en beroendeställning och att verkligen vilja försöka förstå personens situation samt att personen har rätt till sitt självbestämmande. Effekten av motiverande samtal kvarstår också utan att avta över tid, vilket annars är vanligt.

Jessica har lång erfarenhet av samtal som utövare inom LIFE Therapy, meditation och som chef. Med Motiverande samtal hjälps vi åt att komma vidare för att komma närmare den du vill vara och utvecklas till – utan moraliska pekpinnar. Här används metoder för att du ska komma närmare dig och dina egna verktyg, med hjälp av vägledning från Jessica.

Jessica Rudin
Certifierad LIFE Therapy® terapeut och meditationslärare.
Utbildad inom Motiverande samtal (MI) via HumaNova.

Läs mer om Jessica

Inför ditt besök på Bodywork och Good Lava

Kläder
Kom gärna i bekväma kläder så du kan känna dig avslappnad under behandlingen.

Covid-19
Bodywork har öppet som vanligt och följer rådande riktlinjer och restriktioner.
Vid förkylningssymptom avråder vi våra klienter från att besöka oss. Kontakta oss så hittar vi en ny tid för din behandling.

Kontakta Jessica
Kontakta mig om du har några frågor.
Du når mig på jessica@bodywork.nu eller på 0709 26 20 66