Jag kunde inte sova

” En sak som jag märker med åldern är hur viktig min sömn har blivit. Det är inte antalet timmar jag sover utan hur bra kvaliteten på sömnen är.

Jag lever ett aktivt liv men har svårt att sova; Jag cyklar till jobbet, tränar minst 3 gånger i veckan och är allmänt i bra form, i alla fall enligt mina kriterier.
Efter en dags arbete, ett pass på gymmet och en god middag med familjen tycker jag att min sömn borde vara av den sorten att jag vaknar utvilad och pigg, men så var inte fallet.

Jag hade inte svårt att somna, men under natten vände jag mig mycket om från den ena till den andra sidan, la mig på ryggen för att sedan vända mig och lägga mig på magen. Minst en gång om natten vaknade jag och kunde inte somna om för att jag kände mig öm i antingen ryggen, benen eller armarna. Om jag ska beskriva hur det onda kändes så kan jag bäst göra det genom att säga att det var ytligt. Det var inte en likadan smärta som när min rygg värkte som mest, den där djupa smärtan som är svår att ta tag på utan detta var ytligare, mindre smärtsam men väldigt irriterande under natten då jag kände av smärtorna. 

Då jag tidigare har hjälpts av kroppsterapin på Bodywork, och i synnerhet Marie Sols behandlingar var jag medveten om effekterna den typen av kroppsbehandling skulle ge mig. Men vid några tillfällen blev jag helt enkelt för snål för att ge mig själv den behandlingen och valde istället en ”vanlig” massage hos en mycket duktig massör som kostade betydligt mindre än behandlingen på Bodywork. Massagen hjälpte; efter en dag på jobbet, ett pass på gymmet, en timmes massage och en god middag med familjen sov jag som en stock, jag vaknade både utvilad och smärtfri. Tyvärr varade det inte länge. Smärtan kom tillbaka efter bara ett par dagar och sömnbesvären fortsatte. 

Så för 2 månader sedan bokade jag en tid hos Marie Sol och nu sover jag bättre än någonsin. Jag har sedan dess bokat mig regelbundet in på Bodywork. När Marie Sol inte hade tid fick jag en timme hos Krister och trots att det är olika behandlare är teorin och utförandet av kroppsterapin densamma och mina smärtor är än så länge borta.

Behandlingarna på Bodywork hjälpte mig inte bara mot min svåra ryggsmärta utan även mot mina dagliga känningar efter en dag på jobbet eller ett pass på gymmet och ger mig den sömnkvaliteten som jag numera behöver. “

Jakob

Tack Jakob för din berättelse som vi har fått lov att dela med oss.