Linus – Kroppsterpin har lindrat min prestationsångest

Mitt namn är Linus och jag är 28 år gammal. Jag bor i ett radhus i Helsingborg tillsammans med min flickvän och vår son som är sex månader. 

Jag har en ganska så hektisk vardag med många bollar i luften, vilket jag tycker är mycket inspirerande men såklart också slitsamt i perioder. Dagtid jobbar jag som projektledare på ett inredningsföretag, vilket innefattar mycket ansvar och tid framför datorn och i telefon, och på eftermiddagarna och helgerna är jag professionell handbollsspelare i Sveriges högsta liga. Alltså en vardag med många inspirerande utmaningar. 

“Jag har alltid haft problem med prestationsångest”

Under slutet av förra sommaren hade jag dålig balans i mitt liv. Jag tog för mycket ansvar på såväl jobbet som handbollsplanen, och dessutom skulle jag snart bli pappa. Jag har alltid haft problem med prestationsångest och vill helst alltid prestera fläckfritt på alla plan. Dessutom vill jag väldigt gärna fylla ut mina dagar så mycket jag bara kan och har svårt att avstå både från att träffa vänner och från andra aktiviteter, trots att jag egentligen inte orkar. 

Detta ledde till att jag stötte på en mur och föll ganska så hårt, och jag fick plötsligt problem med min andning. Min dåvarande handbollstränare Krister Lindgren arbetade med Marie Sol på Bodywork och han rekommenderade mig att ta kontakt med henne. 

Vid en tiden var jag väldigt nere, hittade ingen balans i mitt liv och satte alltför stor press på mig själv i en vardag som egentligen borde ha varit väldigt trivsam. Jag var konstant trött och utmattad och såg ingen möjlighet att finna en bra balans. Men det som tog hårdast på mig var den plötsliga reaktionen med min andning, som kom som en respons på mitt sätt att pressa mig själv för hårt. Det påverkade mig framför allt eftersom jag helt plötsligt inte litade på att min andning fungerade korrekt.  

“Jag förväntade mig inte mycket”

Då jag vid denna tidpunkt inte hade så bra koll på vad kroppsterapi är och hur det fungerade på Bodywork förväntade jag mig inte särskilt mycket, utan jag gick dit med en öppen och positiv inställning till att de skulle kunna hjälpa mig helt enkelt. Men självklart hade jag en förhoppning om att behandlingen skulle hjälpa mig tillbaka i rätt riktning såväl mentalt som kroppsligt. 

Just nu ser jag mitt mående som en ständig process där jag arbetar med att hitta en bra balans i livet, så att jag mår bra mentalt, känner mig piggare och bättre kan hantera min prestationsångest. 

Sedan jag började hos Marie Sol har jag framför allt känt att hon gett mig nya perspektiv och hjälpmedel för att kunna hantera olika situationer. Min andning har blivit bättre och jag känner att det är mer under kontroll än förut. Dock har jag fortfarande lite problem med trötthet under perioder, men det beror nog framför allt på att det tar lång tid att ändra mönster. Dessutom har jag ju en liten bebis hemma, och då blir det ju lite andra förutsättningar än tidigare när det gäller sömn.

” …en upplevelse som inte är lik en vanlig massage eller behandling hos terapeut …”

Under de senaste sex månaderna har jag gått på behandling en till två gånger i månaden och har redan nya tider inbokade. 
Jag ångrar inte en sekund att jag tog chansen att börja besöka Bodywork. Det är en upplevelse som inte är lik en vanlig massage eller behandling hos terapeut, och jag tror starkt på att oavsett om man upplever problem eller ej så har man stor nytta av ett besök hos Marie Sol.

Behandlingarna ger om inte annat en avslappnad och härlig känsla i kroppen!

Jag tycker att de som upplever ett stort eller litet behov av fysisk eller mental coachning eller behandling ska testa kroppsterapi. Med andra ord tror jag att många, såväl unga som äldre, kan ha stor nytta av ett besök hos Bodywork.

Läs mer om kroppsterapi på Bodywork här