Marie Sol Sandberg

Legitimerad kroppsterapeut som behandlar sina klienter med stor omsorg tack vare sin stora förståelse för den holistiska sammankopplingen mellan kropp och psyke.
Marie Sol är flerspråkig och hennes behandlingar kan fås i svenska, engelska, danska och tyska.

0709 19 83 99
mariesol@bodywork.nu

“Varför skulle det ena vara frånkopplat det andra?”

Det ät ett privilegium för mig och oss på Bodywork att få lov att kunna hjälpa våra medmänniskor på ett sätt som de ofta inte har förväntat sig.
Kroppsterapin är en annorlunda behandlingsform än de traditionella och vi ser kroppen och psyket som ett, vilket inte är så konstigt egentligen när man tänker efter;
Varför skulle det ena vara frånkopplat det andra?

Marie Sol Sandberg

Marie Sol visste redan tidigt att hon ville arbeta med sin kropp och med sitt uttryck. Ett ganska självklart val föll på dansen. Efter uppmuntran från sin mor begav sig Marie Sol till Tyskland där hon under 3 år studerade vid IWANSON Contemporary School of Dance i Munchen.

Nya erfarenheter och ett par knäskador

Det var inte lätt för en 17 åring att vara iväg från sin familj i ett nytt land med ett nytt språk men dansa fick hon.
Efter en gedigen utbildning i modern dans, med ett nytt språk, en hel mängd nya erfarenheter och ett par knäskador återvände Marie Sol 2004 till sin hemstad Köpenhamn.

Från Köpenhamn till Malmö

Efter otaliga föreställningar, både stora och små, flyttade Marie Sol till Malmö tillsammans med sin sambo där hon nu bor.
Dansföreställningarna fortsatte och turnélivet tog henne ut i världen där hon i 15 år uppträdde och dansade på ett flertal scener i olika världsdelar.

När familjen växte var det dags att hitta en ny passion och ett arbete som inte skulle hålla henne iväg från sitt hem och familj.

Som dansare har Marie Sol alltid behövt ta hand om sin kropp och därför gått på många olika typer av behandlingar. ManuVision kroppsterapi var det som hjälpte henne mest genom åren och därför var det ett enkelt val för henne att välja just den utbildningen.

“Till en början ville jag ha ett kompletterande nytt yrke, men det har slutat med att jag har bytt spår och fått nya värden i mitt liv som jag inte visste att jag behövde. Jag har utvecklats personligen och vilar mer i mig själv. Jag har blivit bättre på att sätta gränser och ge mig själv den uppskattning som jag förtjänar”

Japansk Cosmo Lifting och Kroppsterapi

I en källarlokal på Davidshallsgatan var Bodywork igång med sin första behandlingsform som än idag erbjuds – Japansk Cosmo Lifting. Efter en kurs hos Lone Sørensen, upphovskvinna för Japansk Cosmo Lifting, började Marie Sol behandlingen av sina klienter.
När Kroppsterapiutbildningen avslutades på Manuvision Institutet i Köpenhamn var det dags att lägga till ytterligare en behandlingsform som kunde erbjudas på Bodywork – Kroppsterapi.

Barnen först

Förutom arbetet på kliniken har Marie Sol varit verksam som behandlare på en grundskola i Malmö där hon under 3 år behandlade elever som hade behov av extra stöd och vägledning. På skolan ingick hon i Elevhälsan och hade ett tätt samarbete med specialpedagoger, kurator och skolsjuksköterska. Samarbetet ledde till ett holistiskt stöd inte bara för barnen utan även för deras pedagoger och vårdnadshavare som fanns i barnens närhet.

Under åren har Marie Sol dessutom gått fortbildande kurser i Relationel Traumeterapi och behandling av tonåringar.

Bodyworks klientbas växer stadigt, kliniken tog 2019 klivet in i de fantastiska lokalerna på Kalendegatan 25.
Bodywork finns idag längst upp på vindsvåningen i Flensburgska magasinet i Malmö där förutom Marie Sol även Jessica Rudin och Caroline Westergren arbetar.