Marie Sol Sandberg

Legitimerad kroppsterapeut som behandlar sina klienter med stor omsorg tack vare sin stora förståelse för den holistiska sammankopplingen mellan kropp och psyke.
Marie Sol är flerspråkig och hennes behandlingar kan fås i svenska, engelska, danska och tyska.

0709 19 83 99
mariesol@bodywork.nu

“Varför skulle det ena vara frånkopplat det andra?”

Det ät ett privilegium för mig och oss på Bodywork att få lov att kunna hjälpa våra medmänniskor på ett sätt som de ofta inte har förväntat sig.
Kroppsterapin är en annorlunda behandlingsform än de traditionella och vi ser kroppen och psyket som ett, vilket inte är så konstigt egentligen när man tänker efter;
Varför skulle det ena vara frånkopplat det andra?

Marie Sol Sandberg

Marie Sol visste redan tidigt att hon ville arbeta med sin kropp och med sitt uttryck. Ett ganska självklart val föll på dansen. Efter uppmuntran från sin mor begav sig Marie Sol till Tyskland där hon under 3 år studerade vid IWANSON Contemporary School of Dance i Munchen.

“Nya erfarenheter och ett par knäskador”

Det var inte lätt för en 17 åring att vara iväg från sin familj i ett nytt land med ett nytt språk men dansa fick hon.
Efter en gedigen utbildning i modern dans, med ett nytt språk, en hel mängd nya erfarenheter och ett par knäskador återvände Marie Sol 2004 till sin hemstad Köpenhamn.

Kort efter hemkomsten fick hon efter en tuff audition på Cirkusbygningen arbete på det beprövade konceptet i Sverige men helt nytt i Danmark – Wallmans Salonger.

“Från Köpenhamn till Malmö”

Från Wallmans till HC Andersens Mit Eventyr på Gladsaxe teater och sedan tillbaka till Tyskland och efter det otaliga föreställningar, både stora och små, flyttade Marie Sol till Malmö tillsammans med sin sambo där hon nu bor.

Dansföreställningarna fortsatte och turnélivet tog henne ut i världen där hon i 15 år uppträdde och dansade på ett flertal scener i olika världsdelar.
2008 blev Marie Sol erbjuden att medverka i TV-programmet So You Think You Can Dance Scandinavia där hon tävlade mot toppdansare från hela Norden.

När familjen växte var det dags att hitta en ny passion och ett arbete som inte skulle hålla henne iväg från sitt hem och familj. Återigen var föräldrarna med sin stora kärlek till anatomi och träning en stor inspiration då Marie Sol bestämde sig för en utbildning i Kroppsterapi i Danmark.

Jag föll för konceptet att kunna se hela människan och arbeta med det holistiska. Kroppsanatomin hade jag rätt bra koll och nu var det till att lära sig mer om hur allt hängde ihop.”

“Japansk Cosmo Lifting och Kroppsterapi”

I en källarlokal på Davidshallsgatan var Bodywork igång med sin första behandlingsform som än idag erbjuds – Japansk Cosmo Lifting. Efter en kurs hos Lone Sørensen, upphovskvinna för Japansk Cosmo Lifting, började Marie Sol behandlingen av sina klienter.
När Kroppsterapiutbildningen avslutades på Manuvision Institutet i Köpenhamn var det dags att lägga till ytterligare en behandlingsform som kunde erbjudas på Bodywork – Kroppsterapi.

Bodyworks klientbas växte, kliniken flyttade till Skeppsbron för att 2019 ta klivet in i de fantastiska lokalerna på Kalendegatan 25 där Bodywork idag finns längst upp på vindsvåningen i Flensburgska magasinet i Malmö.