När det onda tar över och smärtstillande inte är ett alternativ.

Under 3 år led Niklas av diskbråck. Av läkarna fick han reda på att inget mer kunde göras och sjukgymnastiken som han skickades till lindrade kortsiktigt smärtan men var inte en långsiktig lösning. Niklas fick ofta ta smärtstillande medicin för att kunna klara av vardagen och de enklaste uppgifterna. 

Diskbråck kan förekomma överallt i ryggen. Vid ett diskbråck är en disk i ryggraden skadad och inflammerad vilket ger upphov till smärta i ryggen som strålar ut i olika delar av kroppen. 

Att leva på smärtstillande medicin var inte något som Niklas ville längre, han sökte sig till andra typer av behandlingar och hamnade under mina händer på britsen på Bodywork.

Under behandlingen inser Niklas vilken stor sorg som ryggskadan har medfört. Allt han inte längre kunde göra; Arbeta i trädgården, leka med sina barn och avsaknaden av intimitet med sin fru var stor på grund av smärtorna han bar på.
Grundfilosofin i kroppsterapin och Bodyworks behandlingsmetod är att det som sitter i huvudet har en direkt koppling till hur kroppen reagerar. 

Samtal och djupgående massage

Med hjälp av samtal och djupgående massage kunde vi tillsammans komma åt spänningarna i ryggen och lösa upp svåra knutor. Redan efter första behandlingen kunde Niklas känna en större rörlighet och en lätthet i kroppen som han under de senaste 3 åren har haft svårt att känna.

Niklas är nu en av mina stamkunder, han kommer alltid att ha diskbråck, däremot har han det väldigt mycket enklare i sin vardag. Inga smärtstillande piller behövs längre. Han har börjat spela golf igen och tvillingarna Freja och Frida har nu en pappa som gärna lyfter dem och leker med dem utan att känna en smärta i ryggen som hindrade honom så många gånger förr.

Niklas har gett mig tillåtelse att dela det här. 
På Bodywork har vi tystnadsplikt som gäller alla klienter och behandlingar.